Topsprekers in de Kinderopvang

18-10-2019 t/m 18-10-2019

Op 18 oktober staan vier nieuwe topsprekers klaar om jou de laatste inzichten bij te brengen over de ontwikkeling van het jonge kind tijdens een nieuwe editie van Topsprekers in de Kinderopvang!

Hoe kan jij als pedagogisch professional nóg beter worden?
Naast de ontwikkeling van jonge kinderen komt ook jouw eigen ontwikkeling als professional in de kinderopvang aan bod. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: welke vaardigheden hebben kinderen nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen? Welke vaardigheden kunnen pedagogisch medewerkers, gastouders en docenten hiervoor inzetten? En hoe kan je je ontwikkelen binnen je vak? Stel na afloop van elke lezing al jouw prangende vragen aan de vier topsprekers.

Thema’s editie 2019:


Hoe kun je je ontwikkelen binnen je vak?
Bijzonder hoogleraar Ruben Fukkink laat zien hoe de levensloop en ontwikkeling van de loopbaan van een pedagogisch medewerker verloopt. Hoe ziet jouw professionele ontwikkeling er uit?


Risicovol spel voor een gezonde fysieke en mentale ontwikkeling 
Emeritus hoogleraar Louis Tavecchio gaat in op de vraag hoe jij als pedagogisch professional kinderen kunt leren om risico’s te beoordelen, zelfredzaam te worden en zelfvertrouwen krijgen.


Seksuele ontwikkeling van het jonge kind
Pedagoog Annemieke Waage behandelt op haar eigen humoristische wijze het onderwerp seksuele ontwikkeling van jonge kinderen. Hierbij betrekt ze het vier-ogenprincipe, diversiteit en cultuurverschillen.


‘Hoezo, leren door te spelen?’
In haar lezing doet auteur Betsy van de Grift uit de doeken hoe jonge kinderen leren (volgens de nieuwste inzichten over breinleren) en welke rol een rijke leeromgeving daarbij speelt.

Voor wie? 
Managers, leidinggevenden, locatiemanagers, pedagogisch medewerkers, gastouders, peuterspeelzaal/bso medewerkers, professionals, docenten, eigenaren, directeuren in de kinderopvangsector en overige (niet commercieel) geïnteresseerden.

Datum en locatie
Vrijdag 18 oktober 2019

ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM Ede 

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over het programma, de sprekers, kosten en aanmelden >>