Peutercentrum 't Zand sluit jaar mooi af


Het is maandagochtend. Bij park De Hoge Woerd verzamelen kinderen, ouders, grootouders en medewerkers van Peutercentrum ‘t Zand zich bij het hek.  Het gras is nat, maar de zon schijnt. Drinken, rozijntjes en zelfgemaakte versnaperingen worden op kleden uitgestald.


 

In goed overleg heeft het ouderpanel van Peutercentrum ’t Zand deze dag en locatie uitgekozen om samen het jaar af te sluiten. Terwijl de kinderen in de plassen stampen en vissen naar lekkers, vertelt pedagogisch medewerker Dorien van den Broek: ‘Goed contact met de ouders is zo belangrijk. Door uitjes als deze ontstaan waardevolle gesprekken. Zowel tussen ons en de ouders, als tussen de ouders onderling.’

 

De achtergrond van de aanwezige ouders is opvallend divers. Een moeder uit San Diego, een moeder uit Thailand, een vader met Algerijnse roots, een Turkse moeder en een oer-Hollandse vader maken deel uit van het gezelschap. Allemaal willen ze het beste voor hun kinderen. Peutercentrum ’t Zand helpt de kinderen bij het goed aanleren van de Nederlandse taal. Ook fijn kunnen spelen met leeftijdsgenootjes, beschouwen de ouders als een pluspunt van het peutercentrum.

 

Met dank aan: Ouders, kinderen en teamleden Dorien van den Broek, Marjon Aelen en May-ling van den Hende van Spelenderwijs, locatie 't Zand.


Peutercentrum 't Zand sluit jaar mooi af
Doelgroep:Ouders
Speerpunten:
Bron:Peutercentrum 't Zand - Spelenderwijs utrecht
Link: