Online Coaching voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten groep 1 en 2

Onderzoek wijst uit dat het niet makkelijk is om de diepte in te gaan in interactie met jonge kinderen.
Vragen die leven zijn:

  • Hoe stel je uitdagende vragen?
  • Hoe help je kinderen zonder voor te zeggen?
  • Hoe zorg je dat kinderen zélf aan de slag gaan en optimaal betrokken blijven?

In Klascoach 2.0 zoomen we in op die vragen en vaardigheden.

Online coaching
Twintig Utrechtse professionals die met jonge kinderen werken mogen meedoen aan het project Klascoach 2.0. In dit innovatieve project krijg je voornamelijk online coaching. Het voordeel hiervan is dat je zelf bepaalt wanneer je feedback krijgt en waarop.

Hoe werkt het?
Als je meedoet word je gekoppeld aan een coach van de Universiteit Utrecht. Samen bepaal je aan welke vragen en vaardigheden je wilt werken. Je maakt vervolgens zelf met een tablet een opname in de klas. Deze plaats je online voor je coach. Alleen de coach krijgt toegang tot de opname. Je krijgt gerichte feedback, en gaat daarmee aan de slag. Binnen twee weken maak je weer een opname, die plaats je weer online, en je krijgt weer feedback. Dit proces doorloop je zes keer. Zodat wat je geleerd hebt vanzelfsprekend wordt. Zie ook de afbeelding hieronder.

Coachingscyclus

Wat kost het?
Deelname is gratis. Gemeente Utrecht vindt aandacht voor de kwaliteit van onderwijs belangrijk en betaalt daarom het project.

Wanneer loopt het?
Op vrijdagmiddag 13 januari 2017 is er een startbijeenkomst met de 20 deelnemers. Daarna begint de coaching. In juli 2017 eindigt het project.

De coaches
Klascoach 2.0 volgt uit onderzoek van Lotte Henrichs van de Universiteit Utrecht. Naast Lotte werken ook haar collega’s Carmen Damhuis, Geertje Wismans en Willemijn Schot mee aan dit project. Zij zijn allen expert op het gebied van de ontwikkeling van het jonge kind.

Meedoen?
Neem contact op met je schoolleider of regiomanager als je mee wilt doen met project. Hij of zij kan je aanmelden in overleg met het bestuur vanaf 1 december 2016.


Online Coaching voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten groep 1 en 2
Doelgroep:Experts
Speerpunten:
Bron:Universiteit Utrecht/Lotte Henrichs
Link: